ГоловнаПолітика

Податкова міліція продовжить роботу до прийняття нового закону, - Білан

Де-юре ліквідація податкової міліції сталася з 1 січня 2017 року.

Податкова міліція продовжить роботу до прийняття нового закону, - Білан
Фото: sfs.gov.ua

Податкова міліція, ліквідована через технічну помилку, продовжить свою роботу до прийняття нового закону про її правонаступника.

Про це повідомив голова податкової міліції, перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан в Фейсбуці.

"Через «технічну помилку» і про роботу податкової міліції. Отримали відповідь на лист, з яким звернулися до Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. Розчарую тих комбінаторів, які днями вже нафантазували собі глобальні плани, щоб не платити податки і вести тіньовий бізнес. Ми і надалі продовжуємо працювати, захищаючи економічні інтереси держави", - написав він.

У листі голови парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніни Южаніної повідомляється, що прикінцеві та перехідні положення закону про зміни до Податкового кодексу для поліпшення інвестиційного клімату комплексно регулюють питання діяльності податкової міліції.

Згідно з цими нормами, виняток розділу "податкова міліція" зі Податкового кодексу набуде чинності тільки після прийняття нового закону.

"До дня набрання чинності вищевказаного закону податкова міліція діє у чинному правовому полі, виконує функції, покладені на неї законодавством, і на її діяльність поширюються положення відповідних законодавчих актів", - йдеться в листі.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Рада прийняла зміни до Податкового кодексу, одна з яких через недогляд де-юре ліквідувала податкову міліцію.

Планувалося, що норма про ліквідацію податкової міліції набуде чинності разом з новим законом про створення Служби фінансових розслідувань, але в перехідних положеннях, що стосуються терміну набуття чинності відповідних норм, це забули прописати. Тому ліквідація податкової міліції сталася з 1 січня 2017 року.

Міністерство фінансів запропонувало не відновлювати податкову міліцію, ліквідовану помилково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram