ГоловнаПолітика

АП найняла лобістів для просування інтересів України у США

Україна платитиме 50 тисяч доларів щомісяця.

АП найняла лобістів для просування інтересів України у США
Фото: Виталий Головин

Адміністрація президента Петра Порошенка найняла компанію BGR Group, засновану колишнім головою комітету Республіканської партії США і губернатором штату Міссісіпі Гейлі Барбуром, для лобіювання інтересів України.

Це випливає з документів на сайті відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) міністерства юстиції США, повідомляє DW. Усі фізичні особи та фірми, які виконують замовлення іноземних урядів, повинні повідомляти про такі дії й оприлюднити дані про клієнтів і контракти. BGR Group подала відповідну інформацію у FARA 1 січня 2017 року. Адреса клієнта в поданій інформації - "Банкова, 11, Київ, Україна".

Мета діяльності компанії - "посилення зв'язків між США і Україною та заохочення американських приватних підприємців інвестувати в Україну". Наприкінці грудня Барбур і BGR Group домовилися з Україною про "вироблення й імплементацію" стратегії у сферах розвитку бізнесу і урядових зв'язків. Йдеться, зокрема, про "організацію зустрічей" з американськими посадовцями.

Як наголошено в наданій FARA інформації, Україна платитиме BGR Group щомісяця 50 тисяч доларів принаймні до кінця 2017 року.

Нагадаємо, Адміністрація президента готує зустріч Порошенка і Дональда Трампа на лютий 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram