ГоловнаПолітика

Суд оштрафував вимагачів хабара за посаду в НАБУ

Сума штрафу становить 25,5 тис. гривень.

Суд оштрафував вимагачів хабара за посаду в НАБУ
Фото: 112.ua

Печерський районний суд Києва призначив покарання у вигляді штрафу трьом затриманим, які вимагали $10 тис. у кандидата на посаду детектива Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в рішенні суду.

Затримані - уродженці Грозного (Росія), м. Зугрес і с. Якубівка (Україна) - визнали свою провину. Вони заплатять штраф в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн.

"Затримані 13 грудня 2016 року уклали угоди з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про визнання винуватості щодо звинувачень за ч. 2 ст. 28 ККУ (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), а також за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка вплинути за надання такої вигоди)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 листопада 2016 року Солом'янський райсуд Києва заарештував трьох підозрюваних у вимаганні грошей за працевлаштування в НАБУ. Двох зловмисників відправили під варту, а третього - під домашній арешт з електронним браслетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram