ГоловнаПолітика

Верховний суд РФ відмовив адвокату кримського майданівця у розгляді скарги

Тепер захист буде боротися за визнання факту катувань Костенка співробітниками ФСБ.

Верховний суд РФ відмовив адвокату кримського майданівця у розгляді скарги
Александр Костенко
Фото: krymr.com

Верховний суд Росії відмовився прийняти касаційну скаргу у справі майданівця з Криму Олександра Костенка.

Про це адвокат незаконно засудженого в Росії українця Дмитро Сотніков повідомив у фейсбуці.

"Отже, у справі Костенка про звинувачення Костенка А. Ф. у заподіянні легкої шкоди здоров'ю працівника БМОП "Беркут" за мотивами ідеологічної ненависті на Майдані Незалежності в 2014 р. і зберігання переробленого ствола від газового пістолета у власній квартирі всі засоби внутрішнього правового захисту вичерпані!" - написав Сотніков.

Адвокат заявляє, що тепер він зі своїм клієнтом буде боротися тільки за умовно-дострокове звільнення і за визнання факту катувань Костенка співробітниками ФСБ, що може дати можливість перегляду вироку за нововиявленими обставинами.

Сотніков також зазначив, що, наскільки йому відомо, Українська Гельсінська спілка з прав людини вже подала скаргу в Європейський суд з прав людини на захист Олександра Костенка.

Костенко перебуває в колонії загального режиму ГІК-5 м. Кірово-Чепецьке. Йому загрожує втрата руки. 5 лютого 2015 року в Криму під час затримання Олександру Костенку зламали руку співробітники "Кримського УФСБ". В порушенні кримінальної справи на співробітників було відмовлено. Пізніше хвора рука використовувалася як засіб катування і тиску.

Нагадаємо, Костенка заарештували в Криму 8 лютого 2015 року. За даними звинувачення, активіст кинув камінь у співробітника кримського підрозділу "Беркут" 18 лютого 2014 в Маріїнському парку біля будівлі парламенту України. Костенко засуджений до 4 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram