ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування проти колишнього т.в.о. ректора НАУ Харченка

Харченко вимагав 5 млн гривень і $50 тис. за безперешкодне відновлення на посаді колишніх працівників університету.

НАБУ завершило розслідування проти колишнього т.в.о. ректора НАУ Харченка
Владимир Харченко
Фото: nbnews.com.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування стосовно колишнього тимчасово виконувача обов'язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка, підозрюваного у вимаганні 170 тис. євро хабара.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

"29 грудня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди в розмірі 100 тис. євро тимчасово виконувачем обов'язки ректора НАУ", - йдеться в повідомленні.

Харченка та адвоката-посередника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За версією слідства, Харченко вимагав 5 млн гривень і додатково 50 тис. доларів США за безперешкодне відновлення на посаді колишніх працівників університету та підписання наказів про їх призначення.

26 серпня через посередника він отримав частину суми в розмірі близько 3 млн гривень (100 тис. євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів.

Також встановлено, що Харченко протягом року умисно не виконував судові рішення про відновлення незаконно звільнених працівників університету.

Нагадаємо, 26 серпня правоохоронці затримали Харченка під час отримання хабара в розмірі 170 тис. євро. У вересні Шевченківський райсуд Києва відправив Харченка під домашній арешт. Його також було звільнено з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram