ГоловнаПолітика

"Батьківщина" назвала ситуацію з "1+1" наступом на свободу слова

Партія вважає, що джерелом загрози для журналістської діяльності є особисто Порошенко.

"Батьківщина" назвала ситуацію з "1+1" наступом на свободу слова
Фото: www2.tymoshenko.ua

Партія "Батьківщина" вважає, що ситуація навколо ліцензії на аналогове мовлення телеканалу "1+1" - це наступ на свободу слова.

"Останнім часом ми стаємо свідками безпідставного обмеження свободи слова, бачимо наступ на ЗМІ, які критично інформують суспільство про стан справ у країні, і спроби влади прибрати до рук ще не підконтрольні їй медіа: перешкоджання діяльності Студії Савіка Шустера, провладний тиск на канал «112 Україна». Сьогодні до сумного списку додалися ще й навмисне зволікання з продовженням видачі ліцензії телеканалу «1+1» і спроби його рейдерського захоплення", - йдеться в заяві партії на її сайті.

"Батьківщина" вважає, що джерелом загрози незалежній журналістській діяльності є особисто президент Петро Порошенко, "який безпосередньо пов'язаний з медійним бізнесом". Партія закликає владу припинити наступ на свободу слова і дати можливість журналістам чесно робити свою роботу.

Нагадаємо, 29 грудня на сайті "1+1" було оприлюднено звернення від імені керівництва та кількох співробітників телеканалу на адресу президента, спікера і прем'єра. У ньому сказано, що "1+1" намагаються позбавити ліцензії. Також в ньому стверджується, що за проблемами телеканалу стоїть Адміністрація президента.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у відповідь повідомила, що ліцензію телеканалу "1+1" вже продовжено, а її бланк буде видано до 23 січня (протягом 30 днів після сплати ліцензійного збору). Відсутність бланка не є підставою для припинення мовлення телеканалу.

Прем'єр Володимир Гройсман також заявив, що телеканалу "1+1" не загрожує втрата ліцензії на мовлення.

Власником "1+1" є Ігор Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram