ГоловнаПолітика

Призначений держсекретарем МІУ Галущак - людина Гройсмана і Дубневича, - джерела

"Галущака просунули на посаду для захисту інтересів Гройсмана і Дубневичів"

Призначений держсекретарем МІУ Галущак - людина Гройсмана і Дубневича, - джерела
Андрей Галущак
Фото: http://kievvlast.com.ua

Колишній співробітник Владислава Каськіва Андрій Галущак зайняв посаду держсекретаря Міністерства інфраструктури за сприяння прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і голови транспортного комітету ВР Ярослава Дубневича.

Про це LB.ua повідомили джерела в керівництві Міністерства інфраструктури.

"Галущака "просували" брати Дубневичі (депутати від БПП - LB.ua) - передусім Ярослав, а також Володимир Гройсман. З'їли УЗ і вирішили перекусити Міністерством", - заявив один зі співрозмовників LB.ua.

Ще одне джерело в міністерстві підкреслило, що держсекретар лобіюватиме інтереси бізнесу братів Дубневичів, пов'язаного з постачаннями для "Укрзалізниці".

Нагадаємо, вчора Кабінет Міністрів призначив на посаду держсекретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака з випробувальним терміном три місяці. Галущака визнали переможцем конкурсу на держсекретаря МІУ 16 листопада.

Незабаром міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що не працюватиме з Галущаком, і пригрозив піти у відставку. Свою позицію Омелян підтвердив 27 грудня.

Галущак до призначення обіймав посаду начальника департаменту інвестиційної політики "Укрзалізниці". Аналітики моніторингової місії "ДоброЧесно" повідомляли, що Андрій Галущак працював з Владиславом Каськівим у Державному агентстві з інвестицій. Очолював національний проект "Повітряний експрес" і був заступником директора проекту "LNG-термінал", навколо яких спалахнули гучні скандали у зв'язку з імовірним розкраданням коштів.

Державний секретар - нова посада в Україні. Вони з'являться при кожному міністерстві і, на відміну від міністрів, будуть державними службовцями. До їхніх обов'язків належатиме управлінням апаратом міністерства, розробка механізмів реалізації ініціатив міністра, забезпечення наступності й інституційної пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram