ГоловнаПолітика

"1+1" заявив про спробу захоплення

Телеканал звинувачує Адміністрацію президента в проблемах з продовженням ліцензії.

"1+1" заявив про спробу захоплення

На сайті "1+1" оприлюднено звернення від імені керівництва та низки співробітників телеканалу на адресу президента, спікера і прем'єра. У ньому йдеться, що "1+1" намагаються позбавити ліцензії.

"Сьогодні, 29 грудня 2016 року, останній день дії ліцензії на аналогове мовлення каналу "1+1". Два тижні тому, 15 грудня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення одностайно проголосувала за переоформлення та продовження ліцензії для каналу. Однак ліцензію так і не видали. Під час розгляду заявки, який тривав 6 місяців, ніяких офіційних претензій на адресу каналу не надходило. Останні два тижні з різних джерел ми отримуємо інформацію про спробу скасувати таке рішення і здійснити рейдерське захоплення каналу", - сказано у зверненні.

Також у ньому стверджується, що за проблемами телеканалу стоїть Адміністрація президента.

"Ми здивовані і стурбовані тим, що Національна рада, члени якої призначені безпосередньо Президентом і Верховною Радою, затягує процес виконання власного рішення. Протягом останніх двох тижнів з надійних джерел до нас надходили повідомлення, що саме Адміністрація Президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною радою і передати контроль над каналом в інші руки", - зазначено в документі.

"1+1" заявив, що опинився перед загрозою відключення мовлення і призначення стороннього керівництва.

Звернення підписали гендиректор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко, директор департаменту інформаційного мовлення Сергій Попов, директор департаменту журналістських розслідувань Максим Шиленко, ведуча "ТСН Тиждень" Алла Мазур, ведучі ТСН Наталія Мосейчук і Людмила Таран, ведучий Юрій Горбунов, керівник студії "Квартал-95" Володимир Зеленський.

Нагадаємо, власником "1+1" є Ігор Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram