ГоловнаПолітика

Луценко спрогнозував, що справа Єфремова буде розглядатися в Луганській області

Слідство завершено, підозрюваний ознайомлюється з матеріалами досудового слідства.

Луценко спрогнозував, що справа Єфремова буде розглядатися в Луганській області
Фото: focus.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прогнозує, що кримінальне провадження стосовно лідера фракції Партії регіонів у Верховній Раді попереднього скликання Олександра Єфремова буде розглядатися в суді на території Луганської області.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"Як ви знаєте, підозрюваний в організації сепаратистського руху в Луганській області пан Єфремов - слідство вже завершено. Він ознайомлюється з матеріалами досудового слідства. Думаю, найближчим часом він завершить ознайомлення ... Після цього буде прийнято рішення про місце проведення судового процесу. З великою часткою ймовірності можу сказати, що це буде Луганська область. Думаю, це буде і політично, і юридично правильно - за місцем скоєння злочину і саме там, де ідеологи сепаратизму відкрили двері війні", - сказав генпрокурор на брифінгу у вівторок в Краматорську.

Єфремова затримано 30 липня на борту літака "Австрійських авіаліній". Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем, майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram