ГоловнаПолітика

Лубківський вважає, що голосуванням стосовно Ізраїлю Україна продемонструвала непослідовність

"Права рука не знає, що робить ліва?"

Лубківський вважає, що голосуванням стосовно Ізраїлю Україна продемонструвала непослідовність
Маркиян Лубкивский
Фото: Макс Требухов

Голосування України в Раді Безпеки ОНН за резолюцію, яка забороняє Ізраїлю будівництво поселень на палестинській території, свідчить про розбалансованість, непослідовність української зовнішньої і внутрішньої політики. Про це у своєму блозі написав координатор громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка "Справедливість" Маркіян Лубківський.

За словами Лубківського, з кінця 2015 року Україна демонструвала динамічність українсько-ізраїльських відносин: у грудні 2015 року Президент Петро Порошенко відвідував Ізраїль з візитом, у червні 2016-го підписано угоду про тимчасове працевлаштування українців, у вересні в заходах, присвячених річниці трагедії в Бабиному Яру в Києві взяв участь президент Ізраїлю Реувен Рівлін, крім того, Петро Порошенко брав участь у похороні колишнього президента Ізраїлю Шимона Переса.

"14 листопада президія ізраїльського Кнесету затвердила розгляд резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу. 15 листопада Ізраїль підтримує в ООН український проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)". Тут треба також нагадати, що Ізраїль згорнув діяльність свого консульства в Криму і заборонив своїм підприємцям мали ділові стосунки з анексованою в України автономією. 23-24 листопада в Києві проходить великий Форум "Україна-Ізраїль 2016", підсилений першим за останні двадцять років візитом в Україну голови Кнесету Ізраїлю, уродженцем Чернівців Йоелем Едельштейном, якого наш президент називає своїм другом", - нагадав також Лубківський. Додавши при цьому згадку про літаки, які Порошенко направляв до Ізраїлю для гасіння масштабних пожеж.

Така політика в сумі з голосуванням за "антиізраїльську" резолюцію, на думку Лубківського, виглядає як те, що "права рука не знає, що робить ліва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram