ГоловнаПолітика

Тимошенко розповіла, з ким "Батьківщина" об'єдналася б у новому парламенті

У наступному скликанні Ради не буде "Народного фронту" і БПП, впевнена нардеп.

Тимошенко розповіла, з ким "Батьківщина" об'єдналася б у новому парламенті
Фото: Макс Требухов

Лідерка фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що через провал соціально-економічної політики нинішньої влади українці вимагають проведення дострокових виборів і повного оновлення влади в Україні. При цьому, за її словами, команда партії готова до об'єднання з опозиційними демократичними силами тільки в оновленому парламенті після проведення парламентських виборів і нестиме повну відповідальність виключно за свої дії перед українцями.

«Люди абсолютно точно вважають, що потрібне повне перезавантаження влади - продажних силовиків, суддів, президента, парламенту. Саме тому потрібне повне перезавантаження і проведення виборів», - сказала Юлія Тимошенко під час онлайн-конференції, відповідаючи на поставлене запитання.

Політик також зазначила, сьогодні стало очевидно, що в Україні працює «корумпований, не проєвропейський режим, який не служить людям і не реформує країну». А тому чинна влада і, зокрема, президент Петро Порошенко повинні або підтвердити мандат довіри українців, або негайно оголосити проведення дострокових виборів.

«Якщо лідер країни є моральним, то він самостійно оголошує дострокові вибори, щоб підтвердити мандат довіри. Якщо такого мандата не буде, то він просто повинен піти і не змушувати народ боротися на Майдані з дерев'яними щитами за право звільнитися від корумпованого і недемократичного режиму», - підкреслила парламентарій.

Лідер фракції «Батьківщина» також відповіла на питання про те, чи готова її політична сила об'єднатися з опозиційними демократичними силами в парламенті, при цьому зазначивши, що це можливо тільки в оновленому парламенті після проведення дострокових парламентських виборів, і «Батьківщина» буде відповідати перед українцями за власні дії.

«Я не готова брати відповідальність за інших, і тому партія ВО «Батьківщина» і я як її лідер, ми сьогодні відповідаємо тільки за нашу політику. А об'єднання з опозиційними демократичними силами можливе лише в новому парламенті, коли пройдуть дострокові парламентські вибори», - акцентувала Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко також додала, що сьогодні ситуацію можна змінити, обравши новий парламент, куди увійдуть справжні демократичні сили, які будуть боротися за гідне майбутнє України. За словами народного депутата, в новому парламенті не буде "Народного фронту" і Блоку Петра Порошенка, але у Верховній Раді будуть такі демократичні сили, як ВО «Батьківщина», «Самопоміч», «Свобода», а також партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція», Дмитра Добродомова «Народний контроль» і молода команда Михайла Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram