ГоловнаПолітика

ГПУ надіслала РФ запит на листування Януковича з Путіним

Суд дозволив виїмку звернення Януковича про введення російських військ на територію України.

ГПУ надіслала РФ запит на листування Януковича з Путіним
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура України просить Генпрокуратуру Росії вилучити в Адміністрації президента РФ листування Віктора Януковича і Володимира Путіна.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначають, що суд 14 грудня дозволив здійснити виїмку (вилучення) звернення Януковича про введення військ Росії на територію України. Також дозволено вилучити інші заяви Януковича, що надходили до президента РФ і в Раду Федерації РФ після 1 березня 2014 року.

"Зазначені рішення судів необхідні для забезпечення виконання запиту про надання міжнародної правової допомоги представниками компетентних органів РФ. Відповідний запит про надання міжнародної правової допомоги спрямовано до Генеральної прокуратури РФ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ГПУ розслідує справу про державну зраду у зв'язку з проханням Януковича до Путіна ввести війська на територію України. Сам екс-президент визнав, що надсилав таке прохання Путіну, але заявив, що цей документ "не набув чинності".

Про існування такого прохання оголосив у березні 2014 року посол Росії при ООН Віталій Чуркін під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН.

Також Головна військова прокуратура продовжує збирати докази злочинів Януковича, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram