ГоловнаПолітика

Київрада затвердила цільову програму "Здоров'я киян"

Передбачається забезпечити киян послугами сімейної медицини на рівні 75%.

Київрада затвердила цільову програму "Здоров'я киян"
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада у четвер затвердила міську цільову програму "Здоров'я киян на 2017-2019 роки", повідомляється на сайті міськради.

Програма передбачає комплекс заходів щодо поліпшення демографічної ситуації, підвищення якості надання медичної допомоги, удосконалення організаційної структури системи медичного обслуговування та посилення кадрового потенціалу галузі.

За словами заступника голови КМДА Миколи Поворозника, виконання програми дозволить збільшити показник середньої тривалості життя киян на 1 рік, а рівень дитячої смертності знизити на 7% щорічно.

"Ми вперше вводимо програму управління захворюваннями шляхом часткового відшкодування вартості лікарських засобів у разі бронхіальної астми, хронічної обструктивної хвороби легенів, артеріальної гіпертензії, стенокардії, цукрового діабету, виразкової хвороби. Це дозволить зменшити звернення за невідкладною медичною допомогою на 20%, госпіталізацію у стаціонари - на 30% і знизити ризик можливих ускладнень. На таку фінансову компенсацію ми направляємо з міського бюджету майже 443 268 тисяч гривень", - заявив на пленарному засіданні Микола Поворозник.

За його інформацією, планується збільшити кількість пацієнтів, які починають та закінчують лікування на рівні первинної медичної допомоги до 60%, забезпечити киян послугами сімейної медицини на рівні 75%.

12 грудня Київрада прийняла міськбюджет і програму соціально-економічного розвитку на 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram