ГоловнаПолітика

Суд почав обирати запобіжний захід Охендовському

Голову ЦВК підозрюють в отриманні хабарів від Партії регіонів.

Солом'янський районний суд Києва розпочав засідання з обрання запобіжного заходу голові Центральної виборчої комісії Михайлові Охендовському, якого підозрюють в отриманні хабарів від Партії регіонів.

Детективи НАБУ встановили, що голова ЦВК 2012 року здійснив шість зарубіжних відряджень, пов'язаних зі своєю професійною діяльністю, які, за версією слідства, були профінансовані коштами ПР.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, голова ЦВК прибув до суду разом зі своїми адвокатами. Під час спілкування з журналістами він заявив, що не збирається нікуди втікати.

"Повірте, що я не ідіот, яким мене іноді намагаються виставити деякі особи. Я нікуди втікати не збираюся. Я точно залишуся тут. І всі винуваті в моїй справі неодмінно будуть покарані. Для мене це справа честі", - сказав він.

Спеціальна антикорупційна прокуратура розраховує, що Охендовському оберуть запобіжний захід у вигляді застави 1,2 млн гривень. Також прокурори хочуть, щоб його усунули із займаної посади.

Нагадаємо, Охендовського обрали членом Центральної виборчої комісії в лютому 2004 року. Улітку 2013 року він очолив ЦВК замість Володимира Шаповала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram