ГоловнаПолітика

Наливайченко: ФБР і Мін'юст США опрацьовують докази корупції в українській владі

В Україні відбувається не боротьба з корупцією, а її імітація.

Наливайченко: ФБР і Мін'юст США опрацьовують докази корупції в українській владі

Адміністрація нового президента США Дональда Трампа буде характеризуватися "нульовою толерантністю" до корупції у світі, в тому числі і в Україні".

Про це заявив лідер руху "Справедливість", колишній голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі Еспресо.TV.

"Особливо - в українській владі, особливо - стосовно президента Порошенка і його найближчого оточення", - додав він.

При цьому Наливайченко підкреслив, що в Україні відбувається не боротьба з корупцією, а її імітація.

"І цього нова адміністрація Сполучених Штатів не сприймає, і цього не сприймають європейські партнери", - підкреслив лідер руху "Справедливість".

Він підтвердив, що спецслужби США мають у своєму розпорядженні докази корупції в українській владі.

"Я підтверджую, що ФБР США дійсно має не тільки плівки Онищенка, але і матеріали про жахливу корупцію української влади. Американська сторона, у тому числі, їх отримала. Фахівці ФБР, Мін'юсту вивчають ці докази, достовірні матеріали чи ні", - зазначив колишній керівник СБУ. І додав, що після призначення нового міністра юстиції США ми побачимо, які правові кроки будуть і кого вони викличуть на допит".

За словами Наливайченка, адміністрація Трампа має намір серйозно посилити боротьбу з корупцією у світі.

"США зараз і нова перехідна адміністрація після 20 січня 2017 року серйозно візьметься за питання відновлення світового простору, вільного від офшорів, вільного від розкрадання бюджетів всіх країн без винятку. І серйозні будуть зміни в юрисдикції міжнародних судів, американських судів, навіть ролі МВФ з точки зору пошуку, затримання або арешту і повернення вкрадених активів тим країнам, які вже очищаються від корупції", - заявив Наливайченко.

За його словами, нова адміністрація США має намір запропонувати МВФ припинити фінансувати уряди, які лише імітують проведення реформ та боротьбу з корупцією.

"Нова американська адміністрація готує звернення, щоб Міжнародний валютний фонд фінансував не провальні уряди і міфічні реформи, незалежно від назви країни, а фінансував незалежних журналістів-розслідувачів по всьому світу, незалежних приватних детективів, компанії, які здатні розшукати украдений актив, у тому числі на офшорах, повідомити про це і після цього допомогти повернути викрадені гроші", - розповів Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram