ГоловнаПолітика

Екс-меру Запоріжжя заборонили два роки займати керівні посади

Олександра Сіна визнано винуватим у порушенні трудового законодавства.

Екс-меру Запоріжжя заборонили два роки займати керівні посади
Фото: Макс Требухов

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя заборонив обвинуваченому в порушенні Трудового кодексу колишньому меру Запоріжжя Олександру Сіну займати посади в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Про це повідомляють на сайті облпрокуратури.

Суд визнав Сіна винуватим у злочині, передбаченому ст. 72 Кримінального кодексу (грубе порушення законодавства про працю), за те, що він у 2014 році незаконно продовжив на три місяці контракти з головними лікарями 19 міських закладів охорони здоров'я замість передбачених законом 3-5 років.

Засуджений і його захисник рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку не оскаржили, вирок набув чинності.

Нагадаємо, в квітні 2015 року прокуратура передала справу Сіна в суд. Його підозрюють у грубому порушенні законодавства про працю. Йдеться про те, що Сін нібито продовжив контракти з 19 керівниками комунальних медустанов на три місяці, тоді як законодавство передбачає трудові договори на 3-5 років.

Сін був мером Запоріжжя з 2010 року. Він обирався як представник "Батьківщини", але незабаром після обрання перейшов у Партію регіонів. Пізніше в інтерв'ю LB.ua Сін заявив, що вступив у ПР, "зважаючи на соціологію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram