ГоловнаПолітика

Світлична: 2017 року наведемо лад у всіх обласних лікарнях

Губернатор передала медустановам 12 "швидких".

Світлична: 2017 року наведемо лад у всіх обласних лікарнях
Фото: kharkivoda.gov.ua

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської обласної клінічної лікарні отримав 12 автомобілів класу А і В, повідомляє сайт ХОДА. Парк «швидких» оновили за кошти обласного бюджету. За інформацією Юлії Світличної, частина автомобілів залишиться в Харкові, частина вирушить в область: у Вовчанський, Куп'янський, Дергачівський і Харківський райони.

«На машини екстреної допомоги райони чекали. І ми свою обіцянку виконали. Як і минулого року, на закупівлю «швидких» з обласного бюджету були виділені необхідні кошти. Тому сподіваюся, що ті нормативи, за якими Харківська область займає лідерські позиції: доїзд до пацієнта по місту - за 10 хвилин, по області - за 20 хвилин, - будуть дотримані. І всі жителі Харківщини отримають медичну допомогу вчасно», - сказала Юлія Світлична.

Як розповів директор Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Віктор Забашта, машини екстреної допомоги обладнано дефібрилятором, кардіостимуляторами, кардіографом, апаратами для підігріву рідини.

За словами в.о.начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галини Сіроштан, автопарк системи екстреної медичної допомоги сьогодні складається з 231 машини.

«Я приймаю рішення, що одним з головних пріоритетів нашої діяльності у 2017 році буде розвиток сфери охорони здоров'я, доведення до ладу медустанов і забезпечення їх новим обладнанням, - заявила голова ХОДА. - Ми будемо наступати на розруху і антисанітарію! Будемо покращувати умови в обласних лікарнях, робити капітальні ремонти. І цю роботу почнемо з міста Харків».

Світлична наголосила, що акцент у 2017 році буде зроблено на системному і послідовному оновленні медичної інфраструктури в регіоні, зміцненні матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я. Головним проектом року стане капітальний ремонт і реконструкція відразу 14 об'єктів охорони здоров'я, зокрема: обласних клінічної та дитячої клінічної лікарні, перинатального центру, обласної травматологічної, інфекційних лікарень, радіологічного диспансеру, центру боротьби зі СНІДом та інших.

«Нам вдалося залучити на ці цілі 189 мільйонів гривень від Європейського інвестиційного банку, угоду про виділення коштів уже підписано, і це питання вирішено. Я буду гарантом введення в експлуатацію цих об'єктів вчасно і з якісно виконаними роботами. Крім європейських грошей, я буду домагатися виділення коштів на зміцнення, капремонт і будівництво з бюджетів усіх рівнів», - зазначила керівник області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram