ГоловнаПолітика

Наливайченко: я ніколи не вів би переговорів з Захарченком і Плотницьким

Лідерів ДНР/ЛРН кожна зустріч легітимізує, вважає політик.

Наливайченко: я ніколи не вів би переговорів з Захарченком і Плотницьким

Я ніколи не вів би переговорів з Захарченком і Плотницьким, оскільки кожна зустріч з ними їх легітимізує, переконаний лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Про це він заявив під час прямого ефіру на телеканалі NewsОne.

«Я ніколи не вів би переговорів з Захарченком і Плотницьким. Саме ми їм пред'явили підозру у вчиненні злочинів на нашій території. Цю риску я не переступив би», - підкреслив політик.

Водночас він висловив переконання, що директиви на переговори зі злочинцями-сепаратистами мають і інші учасники переговорів у Мінську: «Якщо ні, то ці люди так само скоюють злочини, якщо немає підписаних директив від МЗС і президента України».

Екс-голова СБУ підкреслив, що Захарченко і Плотницький не є самостійними особами і завжди поруч із ними сидять їхні куратори або радники з ФСБ».

«Переконаний, що за злочини війни, за злочини тероризму повинні люди відповідати. І мене легко перевірити. СБУ за часів моєї каденції ініціювало розслідування справ і щодо Суркова, і щодо Гіркіна, і Захарченка, і малайзійського "Боїнга". Я свою позицію не міняв», - зазначив лідер руху «Справедливість».

Наливайченко підкреслив, що в концтаборах ЛНР/ДНР ще сотні таких надій савченко, незаконно утриманих, яких потрібно повертати додому.

«Якщо є підозри, що хтось когось завербував, то повинно бути розслідування контррозвідки СБУ. Якщо такого розслідування немає, то ми самі українці припускаємо, що ми такі слабкі, що у нас всіх вербує ФСБ. Так ми граємо на користь зовсім не своїй національній безпеці. Піаримо чужу спецслужбу, я цим не займаюся», - підкреслив Валентин Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram