ГоловнаПолітика

Колишній спікер Шокіна склав рапорт на Гонтареву і Ворушиліна

Владислав Куценко спробував запустити справу проти голови НБУ.

Колишній спікер Шокіна склав рапорт на Гонтареву і Ворушиліна
Владислав Куценко
Фото: gp.gov.ua

Колишній заступник начальника департаменту Генеральної прокуратури Владислав Куценко, який у часи Віктора Шокіна виконував роль медійного речника ГПУ, склав рапорт на запорізького губернатора Костянтина Бриля, голову Нацбанку Валерію Гонтареву і директора Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна.

Про це повідомила у фейсбуці прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Рапорти, які Владислав Куценко надав сьогодні в загальному порядку через пошту ГПУ в приймальні, будуть розглянуті в загальному порядку", - повідомила вона.

Раніше "Українські новини" повідомили, що Куценко як прокурор подав два рапорти для внесення в ЄРДР за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу на Гонтареву і Бриля.

Відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу, подані рапорти дають старт кримінальному провадженню та досудовому розслідуванню за статтею, яка передбачає відповідальність за зловживання владою або службовим становищем та покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Водночас Сарган наголошує, що Куценко не має зараз посади, він поза штатом й ухиляється від отримання повідомлення про звільнення.

Нагадаємо, що Куценко зник із новин після того, як був звільнений його шеф Віктор Шокін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram