ГоловнаПолітика

Україна і Литва підписали низку двосторонніх угод

Порошенко і Грибаускайте зробили спільну заяву з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між країнами.

Україна і Литва підписали низку двосторонніх угод
Петр Порошенко и Даля Грибаускайте

У присутності Петра Порошенка і президента Литви Далі Грибаускайте підписано низку документів про розширення двостороннього співробітництва між країнами.

Про це повідомляють на сайті президента.

Наприклад, між Міністерством екології та природних ресурсів України і Міністерством охорони навколишнього середовища Литви підписано договір про співпрацю у сфері захисту навколишнього середовища.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун і посол Литви Марюс Януконіс підписали меморандум про співпрацю в питаннях реформування системи охорони здоров'я в Україні, профілактики та контролю захворювань, вдосконалення політики у сфері медицини, медичної та психологічної реабілітації.

Голова Держслужби України з питань праці Роман Чернега і посол Януконіс також підписали Протокол про співпрацю, який передбачає обмін експертами, організацію практичних занять, участь у конференціях та інших заходах, організованих сторонами, а також обмін інформацією про працівників, які виконують роботи на територіях обох країн на умовах найму.

Президенти Порошенко і Грибаускайте також зробили спільну заяву з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між країнами.

"Відносини між Україною та Литовською Республікою офіційно вийшли на рівень стратегічного партнерства. Наші держави демонструють стабільно високу динаміку політичного діалогу, ефективну практичну співпрацю в політичній, економічній, науковій, технічній, культурній і гуманітарній сферах, активну співпрацю в питаннях імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС і реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію", - наголошують у заяві.

Сторони також засудили окупацію Криму Російською Федерацією і її агресію на Донбасі.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту продовжити активні політичні, дипломатичні та інші зусилля для відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах в інтересах стабільності і безпеки всієї Європи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 грудня Литва відмовила у в'їзді суддям Конституційного суду РФ за рішення щодо анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram