ГоловнаПолітика

Нардеп Лабазюк побився зі співробітником СБУ під час обшуку в Хмельницькому

Силовик потрапив у лікарню з черепно-мозковою травмою.

Нардеп Лабазюк побився зі співробітником СБУ під час обшуку в Хмельницькому
Сергей Лабазюк
Фото: latifundist.com

Депутат Верховної Ради Сергій Лабазюк ("Воля народа") побився зі співробітником СБУ під час обшуку в Хмельницькому.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

За даними джерела видання, обшуки проводили на ПП "Аграрна компанія 2004" і ПАТ "Хмельницьке ШБУ-56". Ці підприємства підконтрольні Лабазюку. Під час обшуку на одному з підприємств депутат вчинив фізичний опір слідчо-оперативній групі, викликав охорону і в результаті сутички особисто завдав співробітнику СБУ тілесних ушкоджень. Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила, що СБУ проводить обшуки в Службі автомобільних доріг Хмельницької області. Вона підтвердила агентству факт побиття народним депутатом співробітника СБУ. Розслідування за цим фактом буде проводити Національна поліція, співробітників якої викликали на місце інциденту. Вона зазначила, що СБУ триматиме під контролем розслідування цього інциденту.

"Ми будемо жорстко реагувати на силовий тиск щодо наших співробітників. Ніхто не зможе прикритися депутатським мандатом, здійснюючи напади на співробітника спецслужби", - сказала Гітлянська, додавши, що співробітника СБУ госпіталізували в лікарню з черепно-мозковою травмою.

Нагадаємо, 2015 року в Раду внесли проект закону №1776, яким президент Петро Порошенко запропонував скасувати недоторканність народних депутатів і суддів. При цьому в Конституції повинна залишитися норма про те, що нардепи не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, окрім відповідальності за образу чи наклеп.

5 лютого 2015 року Рада підтримала скерування цього законопроекту в Конституційний Суд, який влітку того самого року дав позитивний висновок. У другому читанні проект не розглядався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram