ГоловнаПолітика

Дещиця закликав не розголошувати інцидент на "Марші орлят" у Польщі

"На відео був заклик однієї людини... А ми самі поширюємо цю інформацію", - зазначив посол.

Дещиця закликав не розголошувати інцидент на "Марші орлят" у Польщі
Фото: www.dyvys.in

Надзвичайний і Повноважний посол України в Польщі Андрій Дещиця переконаний, що інцидент з антиукраїнськими гаслами на "Марші орлят" у польському Перемишлі був провокацією, і закликав не надавати йому ще більшого розголосу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми звернулися до МЗС Польщі, до центральних органів влади, місцевих органів влади з вимогою провести розслідування цього інциденту і знайти винних, і в майбутньому не допускати таких дій і заходів. Наразі відповіді немає", - розповів Дещиця.

Він також пообіцяв, що українська сторона робитиме акцент на тому, щоб знайти винного в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

"Мер (Перемишля, - ред.) отримав листа від нашого генерального консула в Любліні з проханням провести розслідування цього інциденту і дати йому оцінку... На відео був заклик однієї людини. І далі розголосу не було. А ми самі поширюємо цю інформацію... Можливо, це була якась провокація з метою надати ще більшого розголосу", - сказав Дещиця.

Нагадаємо, в суботу в польському Перемишлі пройшов традиційний "Марш орлят перемишльських і львівських". Коли колона проходила повз "Український народний дім", один з учасників акції вигукнув "Смерть українцям!" польською мовою. Цей інцидент було опубліковано на YouTube і викликав бурхливу реакцію в інтернеті.

Україна засудила такі дії і заклики й звернулася до офіційних польських органів із проханням розслідувати інцидент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram