ГоловнаПолітика

Україна ініціювала заяву Радбезу ООН щодо теракту в Стамбулі

Члени Радбезу засудили терористичні напади 10 грудня.

Україна ініціювала заяву Радбезу ООН щодо теракту в Стамбулі
Заседание Совбеза ООН
Фото: Владимир Ельченко

Україна ініціювала заяву Ради Безпеки ООН у зв'язку з терактами в Стамбулі.

Про це йдеться в повідомленні місії України в ООН у мікроблозі Twitter.

"Члени Радбезу рішуче засудили мерзенні та боягузливі терористичні напади в Стамбулі 10 грудня, під час яких щонайменше 39 осіб було вбито і 155 отримали поранення... і висловлюють свої співчуття родичам жертв", - ідеться в документі.

Відзначено, що "тероризм у всіх його формах і проявах є однією з найсерйозніших загроз міжнародному миру та безпеці".

Радбез ООН закликав усі держави активно співпрацювати з урядом Туреччини й іншими відповідними органами для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації, виконання, фінансування та забезпечення терористичних нападів.

На 12 грудня кількість загиблих під час теракту збільшилася до 44. Про це повідомляє Hurriyet Daily News із посиланням на міністра охорони здоров'я Туреччини Реджепа Акдага.

Нагадаємо, в Стамбулі 10 грудня о 22:30 за місцевим часом поряд зі стадіоном Vodafone Аrena було підірвано замінований автомобіль. Через 45 секунд у розташованому поблизу парку Мачка терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що метою зловмисників були саме співробітники поліції. Автомобіль вибухнув поряд з автобусом поліції особливого призначення, співробітники правоохоронних органів перебували недалеко від стадіону, де проходив матч між клубами "Бешикташ" і "Бурсаспор". До моменту вибуху більшість уболівальників уже встигла покинути стадіон.

Відповідальність за теракт узяло на себе курдське угруповання "Соколи свободи Курдистану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram