ГоловнаПолітика

У колишнього заступника міністра енергетики знайшли не вказаний у декларації будинок в Іспанії

Нерухомість зареєстрована на юрособу.

Журналісти програми "Схеми" знайшли у Іспанії будинок недавно звільненого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка, який він не вказав у своїй декларації.

Вілла у місті С'Агаро записана на юридичну особу Eurobiuldings Investments (у декларації є), якою керує дружина Діденко Ольга.

Охорона у містечку, де міститься будинок, підтвердила, що його власники - сім'я Ігоря Діденка. Екс-чиновник теж підтвердив, що дійсно зареєстрований у іспанському будинку, але при цьому додав, що заповнив декларацію відповідно до закону.

Нагадаємо, Діденка призначено заступником міністра енергетики у травні 2014 року і він відповідав на цій посаді за державну політику у нафтогазовому секторі.

У грудні 2015 року Діденко написав заяву про відставку, але Кабінет Міністрів відмовився його звільняти.

22 липня 2016 Кабінет Міністрів призначив Діденка заступником міністра енергетики з питань європейської інтеграції. 7 грудня 2016 року Діденко звільнився.

Раніше Діденко довгий час був на керівних постах у НАК "Нафтогаз України". Зокрема, Діденко, будучи першим заступником голови правління НАК "Нафтогаз України", у січні 2009 року відповідно до директив тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко провів розмитнення 11 млрд куб. м газу, що належав Дмитру Фірташу.

Після приходу до влади Віктора Януковича Діденка у липні 2010 року було заарештовано і засуджено до трьох років умовно через це рішення. Від оскарження свого вироку Діденко відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram