ГоловнаПолітика

П'ятнична п'ятірка: яйце Азарова, асасін Княжицький та годинник від Путіна

П'ять найкумедніших, найяскравіших чи й просто найдурнуватіших подій тижня, що минає, — у щотижневій сатиричній рубриці “П'ятнична п'ятірка”.

Операція “Ліквідація”

Фото: EPA/UPG

Партія Віктора Медведчука “Український вибір” оголосила, що її лідера вже майже рік планують убити три народних депутата — Андрій Левус, Сергій Висоцький та Микола Княжицький.

І якщо запідозрити в плануванні операції з ліквідації Медведчука Андрія Левуса було не так і важко (людина все-таки цілих півроку була заступником голови СБУ!), то розпізнати холоднокоровних убивць у колишніх журналістах Сергієві Висоцькому та Миколі Княжицькому — це вже найвищий пілотаж! Як похвалився заступник Медведчука нардеп Василь Німченко, ще 22 лютого 2016 року кума Путіна попередили, що 18 лютого в київському Будинку офіцерів зібралася закрита нарада “яструбів Майдану”, на якій Висоцький, Княжицький та Левус “наполягали на негайній фізичній ліквідації Медведчука як загрози національно-демократичній Україні”. А 18 листопада навіть Печерський суд зобов'язав Національну поліцію зареєструвати повідомлення про цей замах!

Чесно кажучи, щоби радіти на початку грудня, що поліція в листопаді повірила, що тебе з лютого планують “негайно вбити”, треба зватися Віктор Володимирович Слоупок. Бо вже сам факт того, що ти на початку грудня ще досі живий, переконливо натякає на те, що твоє повідомлення про підготовку “негайного замаху в лютому” було, м'яко кажучи, перебільшенням. Чи це просто хижі змовники Княжицький, Висоцький та Левус, взнавши, що Медведчук викрив їх іще 22 лютого, вирішили майже на рік зачекати зі своїми планами негайної ліквідації, виглядаючи, чи не помітить їхніх підступних планів Печерський суд?

Утім, нічого дивного в цій ситуації немає. Бо ж якщо самого Медведчука заведено шукати десь у салоні інтимної краси чи магазині сантехніки, то чому при пошуці вбивць Медведчука сам Віктор Володимирович повинен старанніше дотримуватися всіляких умовностей об'єктивної реальності?

По кому цокають годинники?

Фото: espreso.tv

Прокуратура Києва разом із Нацполіцією та СБУ у межах справи про розтрату державних коштів в особливо великому розмірі затримала екс-керівника Київенергохолдингу Юрія Бондаря, причетного до відчуження акцій, що належали громаді столиці. Як зазначив у фейсбуці Генеральний прокурор Юрій Луценко, "знайдений при обшуку іменний годинник від Путіна – красномовне свідчення союзу п'ятої колони і криміналу".

Не встигли ми в минулому випуску “П'ятничної п'ятірки” попередити, що після історії з Онищенком в Україні почнуть арештовувати власників годинників, як Генеральна прокуратура радісно взяла нашу ідею на озброєння! Ще б пак! Адже навіть сама наявність годинника — то вже чітка ознака потенційного запроданця й таємного власника двоголового паспорта. Якщо ж цей годинник — іще й від Путіна, то тут уже взагалі питань нема, така “цариця красномовних свідчень та речових доказів” крутіша навіть за особисте зізнання!

Страшно уявити: от не знайшлося б у крадія-корупціонера такого годинника — може, й досі би без жодних підозр із боку ГПУ, СБУ та й Нацполіції розтрачував державні кошти в особливо великому розмірі та відчужував акції, що належать громаді столиці. А так — спіймали, що називається, на гарячому, тепер хрін відкрутишся!

Тільки не дає спокою один дрібненький момент: якщо годинник із гравіюванням від Путіна — то такий серйозний доказ, може б, варто правоохоронцям провести хоча б один обшук у Віктора Медведчука? Ну не може ж такого бути, щоби в кума Путіна за всі роки їх знайомства навіть жодного пошарпаного “Польота” з підписом Владіміра Владіміровіча не завелося!

Пане Медведчук, може, пошукаєте та самі принесете Юрію Віталійовичу? Врешті, це все для вашої ж безпеки — принаймні, за гратами СІЗО жорстокі асасіни Княжицький та Висоцький вас точно не дістануть!

“Вілкой в глаз ілі в “фіфу” раз?”

Фото: GoHa.Ru

Депутати російської Госдуми від “Єдіной Россії” та КПРФ попросили Роскомнадзор перевірити футбольний симулятор “FIFA 17” на предмет пропаганди гомосексуалізму. Свербіж у скрепі в російських депутатів викликала участь розробників іграшки в акції Англійської прем'єр-ліги на підтримку ЛГБТ “Райдужні шнурки” — користувачі режиму FUT отримали можливість безкоштовно вдягти свою віртуальну команду в футболки веселкових кольорів. У запиті російських депутатів наголошується, що згідно з російським законодавством інформація, що “пропагує нетрадиційні статеві відносини”, шкодить здоров'ю та розвитку дітей.

Здавалося б, серія FIFA — це не якийсь тест Роршаха, а просто гра про футбол, у якій навіть найвигадливіший маніяк не зможе відшукати нічого наближеного до гомосексуальної пропаганди — хіба що вважати такою пропагандою Кріштіану Роналду, та й то лише в перший тиждень після чергового “сенсаційного відкриття” іспанської жовтої преси. Але коли навколо стільки ворогів, що як не крутись, а важко до когось тилом не повернутися, то хтива гомодиктатура починає чатувати на росіянина навіть у найпопулярнішому в світі футбольному симуляторі.

Просто жах бере від того, які суворі часи настали для здоров'я російських дітей, якщо навіть веселкова футболка на комп'ютерному футболісті здатна підірвати їх психіку та миттєво перекроїти орієнтацію на зло Путіну, партії та Кіріллу! Бо ж, вочевидь, усе, на чому досі трималася російська демографія, — відсутність у канадській відеоіграшці райдужних футболок, трусів та шнурків. Але тепер пав останній бастіон суспільної моралі — і небезпека законтачити себе й майбутнє всієї країни одним порухом джойстика стала для юних росіян реальною як ніколи. Подейкують, що навіть у російських тюрмах пахани віднині зустрічають новачків підступним запитанням “Вілкой в глаз ілі в “фіфу” раз?”...

Немає жодних сумнівів, що гомосексуальна іграшка, яка так хтиво поглядає на животики майбутніх виборців Путіна, буде подолана й вигнана з канонічної скрепоносної території. Але це має стати лише початком боротьби за торжество моралі над здоровим глуздом. Бо ж якщо навіть наявність (серед сотень інших доступних у грі комплектів) одного райдужного набору форми вже є підставою для заборони іграшки, то скоро в Росії неодмінно почнуть бомбити й випалювати напалмом міста, над якими після дощу насмілилися вирости веселка.

Ким був Новінський до революції?

Фото: Макс Требухов

Верховна Рада таки змогла нашкребти 228 голосів на притягнення Вадима Новінського до кримінальної відповідальності. Сам Новінський до останнього не вірив у те, що таке можливо — і хтозна, може, й справді би голосів не вистачило, якби сам Вадим Владиславович не вирішив підстрахуватися та виступити з останнім словом перед Верховною Радою. “Підставою для надання мені громадянства колишнім президентом України Януковичем було прохання міністра економіки в уряді Азарова – Петра Олексійовича Порошенка", – заявив з трибуни ВР Новінський, і Рада одразу ж забрала в нього недоторканність.

Зараз лишається лише припускати — а якої саме реакції зали на це одкровення чекав пан Новінський? Невже він розраховував, що депутати вклякнуть на коліна, ніби громом ударені, кинуть шапки об землю й скажуть: “Пробачте, Батьку! Не впізнали старого друга Петра нашого Олексійовича! Мир вам та довічна недоторканність!”? Звісно ж, нардепи відреагували інакше — і якщо члени фракції БПП просто з металічними нотками у голосі чеканили “Застаріла інформація. За останніми офіційними даними — перед нами сука православна...”, то для нардепів із фракцій Ляшка чи “Батьківщини” аргумент “Ах, то за тебе ще й Порошенко просив?!” узагалі міг стати останньою вирішальною обтяжуючою обставиною!

Хоча, може, ці рокові слова про громадянство вирвалися в Вадима Владиславовича взагалі без жодного умислу — просто закортіло наостанок поділитися з колегами теплими спогадами про минулі часи, коли й Порошенко був міністром, і Янукович — президентом: “Поєзжайтє в Кієв і спросітє: кєм бил Новінскій до революції? Єслі би нє рєволюция, развє пошол би я в еті православниє сукі? Вєдь я бил богатий чєловєк...”

Азаров, яйце та смерть фейсбучна

Фото: Facebook/Vadin Troyan

У Києві знайшли таємну квартиру зі скарбами Ніколая Ановича Азарова. Судячи з того, що в переліку знайденого на хаті добра не знайшлося ані Золотої Лопати, ані інкрустованої смарагдами Капусти Фаберже, чи то скарби в цій хаті зберігалися другорядні, чи то пан Азаров дуже добре поскігліл, і легендарні артефакти йому передали до того, як показали скарбницю громадськості. Але серед знайденого теж знайшлося немало цікавинок, що ніби зійшли зі сторінок електронних декларацій типового чиновного жлоба, — шаблюки, срібний посуд, антикварні книжки, ікони та оригінал портрету Азарова роботи Нікаса Сафронова, який йому, схоже, продали за кілька мільйонів доларів під виглядом картини Рєпіна “Царєвіч Ніколай”. Знайшлося й фаберже, щоправда, не капуста, а звичайне яйце.

Виглядали всі ці знайдені залишки азаровської музейної спадщини настільки жалюгідно, що азаровознавці навіть почали підозрювати, що Нацполіція впарює громадянам якусь грубо склепану фальшивку — аж тут автентичність скарбів отримала своє підтвердження. У той самий момент, коли в Києві накрили скарбницю, із Фейсбуку зник акаунт самого Азарова — навряд тут міг бути просто якись збіг! Щоправда, характер зв'язку між скарбами Азарова та його Фейсбуком слідству ще тільки належить з'ясувати.

Робочих версій можемо зараз поки висунути дві: або паролі від ФБ зберігалися, наче смерть кащєєва, в тому самому яйці Фаберже — або ж фейсбук Азарова це саме яйце й вело власноруч. Принаймні, тексти на покійній фейсбук-сторінці Миколи Яновича виглядали так, що жодна мистецтвознавча експертиза в авторстві яйця б ані на мить не засумнівалася.

Найголовнішим аргументом на користь цієї версії є те, що вже наступного дня Фейсбук Азарова відновився в мережі. І нові пости колишнього українського прем'єра, присвячені обшуку в квартирі, яка нібито йому не належить, настільки позбавлені логіки, що варто сказати прямо: Миколо Яновичу, в яйця явно виходило краще!

Юрко КосминаЮрко Космина, політичний оглядач LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram