ГоловнаПолітика

Турчинов повідомив про випробування наземної та повітряної безпілотної техніки

Для бойових БПЛА розробили боєприпаси.

У п'ятницю на полігоні Гончарівське Чернігівської області відбулися випробування безпілотної техніки наземного та повітряного використання.

Про це повідомляють на сайті Ради національної безпеки і оборони. Зокрема, випробування пройшов безпілотний багатофункціональний міні-бронетранспортер "Фантом", який уже раніше був представлений "Укроборонпромом". "Сьогодні була перевірена його здатність із різних положень, зокрема в русі, точно вражати цілі. Результатом ми задоволені", - сказав секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Також непогано під час випробувань себе зарекомендував і безпілотний бойовий модуль, установлений на БМП. Його можна використовувати на звичайних БМП і БТР", - зазначив Турчинов. За його словами, вести вогонь із цього модуля (гармата, протитанкова ракета, кулемет) можна і безпосередньо з бойової машини, і з великої відстані від неї, перебуваючи в захищеному місці. "Це дасть нам значні переваги під час бойових дій, зокрема в обороні", - додав він.

Крім того, секретар РНБО України спостерігав за випробуваннями тактичних розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів, які дозволяють не тільки виявляти ворога, а й точно вражати певні цілі.

Після незначних доопрацювань навесні заплановані випробування цих ударних безпілотних комплексів у бойових умовах.

За словами Турчинова, важливо, що разом із виробництвом ударних БПЛА розпочато виробництво спеціальних боєприпасів осколково-фугасної, кумулятивної і термобаричної дії разом із засобами наведення, якими будуть оснащені ці комплекси для виконання бойових завдань.

Дію цих боєприпасів також перевірили під час випробувань.

Нагадаємо, на початку року Турчинов анонсував масове серійне виробництво бойових безпілотників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram