ГоловнаПолітика

Супрун відмовилася працювати з обраним комісією держсекретарем

Наталію Шолойко в.о. міністра вважає корумпованою.

Супрун відмовилася працювати з обраним комісією держсекретарем
Уляна Супрун
Фото: radiosvoboda.org

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не згодна з рекомендацією Комісії з питань вищого корпусу державної служби призначити на посаду державного секретаря Міністерства охорони здоров'я заступника директора з реєстрації та фармаконагляду держпідприємства "Державний експертний центр" Наталію Шолойко.

"Ну що ж, колеги. Наші побоювання виправдалися. Нам, Міністерству охорони здоров'я України, обрали державного секретаря - людину, яка законом буде наділена величезними повноваженнями. Вона буде впливати на будь-які кадрові рішення не тільки міністерства, але і всіх державних підприємств, і керуватиме державними закупівлями. Ми категорично не згодні з результатами конкурсу і бачимо системні прорахунки в процедурі його проведення, яка є не досконалою і вимагає ретельного доопрацювання", - написала Супрун у фейсбуці.

При цьому вона послалася на дані моніторингової місії "ДоброЧесно" про те, що Шолойко не може займати посаду держсекретаря МОЗ через конфлікт інтересів, а її ім'я фігурує в корупційних схемах.

"Ми не можемо працювати в одній команді з людьми, які скомпрометовані або корумповані", - написала Супрун.

Вона також повідомила, що уряд погодився внести зміни в процедуру обрання держсекретарів.

Нагадаємо, напередодні Супрун і міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикували систему відбору державних секретарів. Омелян пригрозив піти у відставку, якщо відібраного комісією Андрія Галущака призначать на посаду державного секретаря Міністерства інфраструктури.

Державний секретар - нова посада в Україні. Вони з'являться при кожному міністерстві і, на відміну від міністрів, будуть державними службовцями. До їхніх обов'язків належатиме управління апаратом міністерства, розробка механізмів з реалізації ініціатив міністра, забезпечення наступництва та інституційної пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram