ГоловнаПолітика

Справу екс-голови ДПЗКУ направили до суду

Валерію Томіленку загрожує від семи до 12 років в'язниці.

Справу екс-голови ДПЗКУ направили до суду
Валерий Томиленко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 7 грудня направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) Валерія Томиленка.

Про це в фейсбуці повідомив антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

У березні 2015 року Томіленко і керівник Рокитнянського комбінату хлібопродуктів Григорій Шквиря підписали договір про постачання комбінатом 16,6 тис. тонн кукурудзи третього класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати. Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Незважаючи на це ДПЗКУ перерахувала на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн за товар, який так і не доставлено.

Під час досудового слідства комбінат повернув ДПЗКУ 50 млн гривень.

Однак Холодницький зазначає, що ДПЗКУ було завдано збитків на загальну суму 108 млн гривень (враховуючи пеню та штрафи). У зв'язку з цим прокурор САП подав цивільний позов до ПАТ "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів".

Томіленку інкримінують розтрату в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України, називають позбавленням волі на строк від семи до 12 років).

Нагадаємо, Томіленка затримали детективи Антикорупційного бюро 26 липня і пізніше заарештували з правом виходу під заставу 5 млн гривень. Заставу за нього внесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram