ГоловнаПолітика

Порошенко доручив розробити комплекс заходів щодо реформування місцевого самоврядування на 2017 рік

Президент хоче, щоб об'єднання громад вийшло на завершальний етап. 

Порошенко доручив розробити комплекс заходів щодо реформування місцевого самоврядування на 2017 рік
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів розробити комплекс заходів щодо активізації реформування місцевого самоврядування на 2017 рік.

Про це повідомляється на сайті президента.

Зазначається, що до Дня місцевого самоврядування президент підписав відповідний указ "Про першочергові заходи щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні на 2017 рік".

"Документ визначає одним із пріоритетів розвитку держави на 2017 рік підвищення правової, організаційної та фінансової спроможності місцевого самоврядування в Україні та покликаний вивести в наступному році процес добровільного об'єднання територіальних громад на завершальний етап", - йдеться в повідомленні.

Президент доручив уряду, а також органам місцевого самоврядування та їхнім асоціаціям, розробити і затвердити на 2017 рік комплекс заходів, спрямованих на активізацію реформування місцевого самоврядування та державну підтримку громад на місцях.

"Зокрема, уряд має стимулювати співпрацю зазначених органів з органами виконавчої влади, забезпечити успішне виконання місцевими радами наданих їм у ході реформи повноважень у бюджетній, фінансовій, освітній, медичній та інших сферах. Кінцевим результатом цього має стати підвищення добробуту й матеріального благополуччя кожної територіальної громади і окремого її мешканця", - наголошується в повідомленні.

Обласні державні адміністрації повинні забезпечити в ході добровільного об'єднання територіальних громад інтереси всіх учасників цього процесу, а також соціальні, культурні, економічні особливості конкретних регіонів.

Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, політик і громадський діяч Роман Безсмертний вважає, що реформа місцевого самоврядування в Україні сьогодні не має конкретної мети. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram