ГоловнаПолітика

ГПУ вважає недостовірними свідчення екс-командувача ВВ МВС Шуляка

У всякому разі, прокуратура назвала цей допит корисним.

ГПУ вважає недостовірними свідчення екс-командувача ВВ МВС Шуляка
Фото: скриншот с Youtube

Генеральна прокуратура вважає, що свідчення, отримані під час відеодопиту колишнього командувача Внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ Станіслава Шуляка, є недостовірними.

Про це заявив прокурор Олексій Донський після завершення допиту.

За його словами, Шуляк надав недостовірну інформацію, зокрема, на запитання про польоти в Росію відомчого літака 19 лютого 2014 року і про ідентифікацію осіб у чорному камуфляжі, які стріляли в євромайданівців.

"Це дозволяє стороні обвинувачення і потерпілим... говорити про недостовірність свідчень цієї особи", - заявив Донський.

Втім, прокуратура назвала цей допит корисним і побічно підтверджує причетність Шуляка до злочину проти активістів Євромайдану.

Нагадаємо, в п'ятницю суд провів відеодопит Шуляка як свідка у справі п'ятьох екс-беркутівців, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року. Зокрема, Шуляк розповів, як на Майдані з'явився озброєний спецпідрозділ "Омега".

Шуляк був командувачем внутрішніх військ МВС України з травня 2012 року до лютого 2014 року. Зараз перебуває в розшуку. Шуляку інкримінують перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки, а також дезертирство. Зараз Шуляк проживає в Сімферополі, який перебуває під російською окупацією.

Раніше у цій справі допитали екс-президента Віктора Януковича, після чого ГПУ звинуватила його в дачі неправдивих свідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram