ГоловнаПолітика

Наливайченко: мирний план повинен починатися із повернення заручників

"Не розмови про формули "один до трьох", "чотири до десяти", а реально - повернути всіх заручників".

Наливайченко: мирний план повинен починатися із повернення заручників

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко вважає, що одним з перших пунктів мирного плану врегулювання ситуації на Донбасі повинно бути повернення заручників. Про це він сказав в інтерв’ю Oboz.TV.

«Це доля людей. Повертаємо цих людей - от з цього і починається мирний план врегулювання», - сказав він. На його переконання, «для нас іншого шляху немає, ніж відстоювати принцип всіх на всіх».

Наливайченко вкотре наголосив, що влада України повинна розробити  український план вирішення ситуації на Донбасі, план, «який зрозумілий усьому суспільству в Україні та ключовим міжнародним партнерам». І одним з перших у цьому плані повинен бути пункт про повернення усіх незаконно утримуваних заручників.

«Це має бути початок серйозного реального плану. Не розмови про формули "один до трьох", "чотири до десяти", а реально - повернути всіх заручників», - наголосив Наливайченко, додавши, що головний принцип – всіх на всіх. За його словами, за таким принципом за його керівництва було повернено більше 1,5 тисячі заручників.

«Ми відразу обстоювали принцип - скільки можете з тимчасово окупованих територій, стільки поверніть. Ми готові так само всіх віддати. Головний принцип - всіх на всіх. Тоді, до червня 2015 року, поки я за це відповідав, ми повернули більш ніж 1,5 тисячі заручників. Разом з громадськими діячами, волонтерами», - розповів екс-голова СБУ.

На його думку, списки 109 українців, які досі незаконно  утримуються у заручниках,  повинні бути передані усім міжнародним установам, а з питання їх повернення  повинні розпочинатися усі міжнародні переговори України.  

«Не вирішивши це питання - не повернувши усіх заручників - зарано і безпідставно говорити про перспективи вирішення війни і її зупинки», - переконаний Наливайченко.

Нагадаємо, за даними української сторони, бойовики утримують у полоні близько 110 українців. Перемовини про їхнє визволення зайшли у глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram