ГоловнаПолітика

СБУ домоглася скасування "Залізничного форуму" в Харкові

У заході мали взяти участь сепаратисти.

СБУ домоглася скасування "Залізничного форуму" в Харкові
Фото: http://kharkov.dozor.ua/

Управління СБУ в Харківській області домоглося скасування форуму, в якому передбачалася участь голови проросійської громадської організації "Український соціалістичний рух" Олексія Цвєткова.

"За наявними даними, справжньою метою зазначеного заходу було під прикриттям нейтрального обговорення проблем залізничної галузі розпалювання невдоволення населення, дестабілізація і розгойдування ситуації в Харківському регіоні", - написав у фейсбуці начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, форум було скасовано в результаті заходів, вжитих УСБУ спільно з Харківською облдержадміністрацією.

"Управлінням СБУ спільно з Харківською ОДА було проведено комплекс невідкладних роз'яснювально-профілактичних і стримуючих заходів як щодо організаторів так званого Форуму, так і тих, хто повинен був надати їм майданчик для виступів, у результаті чого проведення зазначеного заходу було скасовано", - написав Абдула.

Зараз СБУ вживає заходів щодо встановлення всіх причетних до спроб дестабілізації ситуації в регіоні.

Місцеве інформаційне агентство Kharkiv Today, в прес-центрі якого планували проведення форуму, присвяченого якості обслуговування пасажирів "Укрзалізниці", заявило, що організатор заходу - "Вільна профспілка залізничників" - виключав можливість обговорення політичних питань. Стверджують, що про плани Цвєткова взяти участь у форумі колектив агентства дізнався з публікацій в інших ЗМІ.

Олексій Цвєтков - один із лідерів одеських сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram