ГоловнаПолітика

Юлія Світлична і посол Македонії домовилися про експорт послуг харківських підприємств

Наступного року Македонію відвідає харківська бізнес-делегація.

Юлія Світлична і посол Македонії домовилися про експорт послуг харківських підприємств
Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківські компанії можуть залучити до будівництва газопроводів і гідроелектростанцій на території Македонії. Такий результат переговорів голови Харківської ОДА та посла цієї республіки в Україні Столе Змейкоскі, повідомляє сайт ХОДА.

Двостороння зустріч стала логічним продовженням Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!", що пройшов у Харкові наприкінці вересня. Столе Змейкоскі відвідав форум на чолі делегації своєї країни і повернувся в Харківську область із конкретними пропозиціями про співпрацю, серез яких - участь харківських компаній у масштабному проекті газифікації Македонії.

"У Харківській області є підприємства з досвідом роботи в галузі будівництва газопроводів, вони вміють працювати якісно. Думаю, вони скористаються такою можливістю. Обласна адміністрація, зі свого боку, зробить усе, щоб дати можливість представникам бізнесу ознайомитися з потенціалом міжнародних партнерів та знайти шляхи для співпраці. Ми готові організувати бізнес-зустрічі для потенційних партнерів і інвесторів", - повідомила Юлія Світлична.

Ще одним актуальним напрямом для розвитку відносин між Харківською областю і Македонією може стати використання харківськими підприємствами можливостей македонських партнерів для виходу на ринки країн Європи. Також планують, що наступного року Македонію відвідає харківська бізнес-делегація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram