ГоловнаПолітика

Янукович заявив, що ніколи і ні з ким не обговорював розгін Майдану

Екс-президент стверджує, що спілкувався "виключно на предмет врегулювання політичної кризи".

Янукович заявив, що ніколи і ні з ким не обговорював розгін Майдану
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Віктор Янукович заявив, що ніколи і ні з ким, у тому числі з представниками Російської Федерації, не спілкувався на тему розгону Майдану.

Про це він заявив під час відеодопиту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я ніколи ні з ким не розмовляв про придушення Майдану ні всередині України, ні за її межами. Ні з ким", - сказав Янукович.

Він також підкреслив, що спілкувався "виключно на предмет врегулювання політичної кризи".

"Коли люди були введені в оману лідерами опозиції і їхніми поплічниками, це була велика помилка з їхнього боку, бо це підривало стабільність країни", - сказав Янукович.

Відповідаючи на уточнювальне питання про те, чи спілкувався він про розгін протестів на Майдані з кимось із офіційних осіб РФ, Янукович сказав: "Ні. Я кажу: ні з ким, в тому числі і з представниками Російської Федерації".

Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Юрій Луценко повідомив Януковича про підозру. Зокрема, екс-президентові інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом, як зазначив Луценко, це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram