ГоловнаПолітика

Азаров провів у РФ з'їзд "політемігрантів" і пригрозив повернутися в Україну

Екс-прем'єр планує будувати нову Україну.

Азаров провів у РФ з'їзд "політемігрантів" і пригрозив повернутися в Україну

Прем'єр-міністр України часів Януковича Микола Азаров провів у Росії з'їзд "політемігрантів".

Про це він написав у своєму Facebook.

 "Сьогодні відбувся з'їзд політемігрантів і політв'язнів України. Наше завдання - привернути увагу західної громадськості до політичних репресій, які проводить нинішня київська влада. Ми обов'язково повернемося в країну і будемо будувати нову Україну", - стверджує Азаров.

На прес-конференції організатори розповсюдили "відозву" до українського народу, в якій викладався план дій на врегулювання ситуації в Україні і "оголошувалася готовність комітету взяти на себе відповідальність за долю України".

Зокрема, в документі ігнорувався факт російського вторгнення в Донбас і Крим та стверджувалося, що "країна втягнута в громадянську війну".

Також Азаров заявив, що "тільки зміна режиму призведе до виходу України з кризи".

"Ми обов'язково повернемося в країну і будемо будувати нову Україну, тому що ми знаємо, як це зробити, і вже не раз це робили", - додав також Азаров.

РосЗМІ відзначають, що участь у з'їзді взяли представники Одеси, Харкова, Слов'янська, Дніпропетровська, Запоріжжя, Львова, частин Донецької і Луганської областей, які перебувають під контролем України - всі вони проживають в Росії.

"Делегати визнали входження Криму до складу Росії, а також запропонували влаштувати Україну за конфедеративним принципом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, влітку 2015 року Азаров, Олійник, Марков, Олег Царьов створили в Москві "Комітет порятунку України", який заздалегідь висунув Олійника кандидатом на майбутні вибори президента.

3 серпня цей "комітет" дав прес-конференцію в Москві, за результатами якої на його учасників завели кримінальну справу про публічні заклики до захоплення влади в країні (частина 3 статті 109 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram