ГоловнаПолітика

Насіров про Марушевську: не можна просто витратити величезну кількість держкоштів і все кинути

Голова ДФС чекає на звіт і передачу справ.

Насіров про Марушевську: не можна просто витратити величезну кількість держкоштів і все кинути
Фото: 24tv.ua

Державна фіскальна служба не звільнить голову Одеської митниці Юлію Марушевську доти, доки вона не відзвітує про проекти і не передасть справи. Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній у програмі "Лівий берег" розповів голова ДФС Роман Насіров.

"У заяві написано, що вона (Марушевська, - ред.) просить звільнити її за згодою сторін. Для мене це новина, згоди ДФС немає. Якщо людина хоче піти, вона повинна зробити це за власним бажанням. А не провертати трюк, щоб стати на біржу й отримувати допомогу з безробіття. Звільнення за згодою сторін має відбутися в той самий день (у день подачі заяви, - ред.), а це, вибачте, є неприйнятним. Де людина не працювала би, на якій на відповідальній посаді - у приватній фірмі або органах державної влади, - до прийому на роботу і звільнення потрібно підходити дуже серйозно. Для нас важлива передача справ, проектів, які, можливо, були розпочаті, але не завершені; важливо, щоб людина відзвітувала про виконану роботу, про поточну ситуацію", - зазначив Насіров.

При цьому він спростував інформацію, що голову Одеської митниці відсторонено від виконання обов'язків.

"Її не було відсторонено і на сьогодні не звільнено. А оскільки на роботу вона просто не з'явилася, не було іншого виходу, крім як призначити виконувача обов'язків. Якщо вона прийде на робоче місце, це питання ми обговоримо. Якщо все-таки хоче піти, будь ласка: два тижні - за Кодексом (трудовим, - С.К.) - відпрацюй і передай справи", - зазначив голова ДФС.

Крім того, він висловив незгоду з інформацією, яку озвучила грузинська команда щодо досягнень на Одеській митниці.

"Серед 25 регіонів Одеса - на 21-му місці, четверта з кінця за виконанням поставлених завдань. Це при тому, що частка Одеської митниці в наповненні бюджету не дуже-то й велика - близько 6-6,5%. І коли інші показують у середньому 15% перевиконання надходжень, то за Одесою рахується приблизно 8% невиконання норми. Це - перша проблема. Друга - питання прискорення митного контролю. З точки зору часу оформлення та імпорту, і експорту, Одеса десь на 15-20-му місці, порівняно з іншими регіонами. Кількість оглядів зменшилася по всій Україні, це - факт. Але Одеса навіть у десятку найкращих не потрапляє, якщо брати статистику по регіонах", - розповів Насіров.

Спростував він і слова Марушевської про те, що на розмитнення в Одеську митницю зайшли 650 "білих" компаній.

"Ніхто не знає, скільки компаній куди зайшло, і які з них "білі". Аналіз на сьогодні тільки готується. У мене інше питання: чому тоді обсяг оформлення вантажів (на Одеській митниці, - С.К.) не збільшився, якщо туди зайшло стільки компаній? Через Одеський регіон імпортується близько 35% товару. На "біло" повинні працювати всі, хоча, насправді, порушення є. Але якщо говорити про порушення, то в Одеському регіоні їх виявлено більше, ніж у Києві та Київській області. З огляду на резонанс ситуації, ми підготуємо й оприлюднимо відкриту статистику того, що було і що стало", - резюмував Насіров.

При цьому він висловив жаль, що процес, розпочатий грузинською командою в Одесі, так і не було доведено до кінця. "Саме тому важливо розібратися з передачею (Марушевською, - ред.) справ. Не можна просто витратити величезну кількість державних грошей і все кинути".

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Роман Насіров: «Я дійсно не довіряв банківській системі, страхував себе від курсових ризиків – переказував гроші в долари»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram