ГоловнаПолітика

Україна і ЄС домовилися про співпрацю в енергетиці та боротьбі з корупцією

Порошенко провів переговори з керівництвом ЄС у розширеному форматі.

Україна і ЄС домовилися про співпрацю в енергетиці та боротьбі з корупцією
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Україна і Європейський Союз посилюють співпрацю в питаннях боротьби з корупцією, а також в енергетичній сфері.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко в Фейсбуці.

Він зазначив, що сьогодні в присутності Петра Порошенка, голови Європейської Ради Дональда Туска, президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера було підписано низку двосторонніх документів про співпрацю.

Зокрема, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик і віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович підписали Меморандум про взаєморозуміння зі стратегічного енергетичного партнерства між Україною та ЄС.

Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

Також віце-прем'єр Іванна Климпуш-Цинцадзе і єврокомісар з питань політики сусідства Йоганесс Ган підписали Угоду про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні".

Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

"Угода про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні" базується на результатах імплементації Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, виконанні контракту для України з розвитку держави, проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції", імплементації Програми рамкової співпраці між ЄС і Радою Європи для держав СП на 2014-2017 роки, а також діяльності Консультативної місії ЄС з реформування сектора громадянської безпеки", - зазначив Цеголко.

Нагадаємо, раніше Євросоюз виділив €54 млн на підтримку реформ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram