ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала НАБУ зайнятися Гонтаревою і Ворушиліним

Тимошенко закликала НАБУ зайнятися Гонтаревою і Ворушиліним
Фото: ba.org.ua

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала Національне антикорупційне бюро звернути увагу на діяльність голови Нацбанку Валерії Гонтаревої і голови Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна.

Як повідомляє прес-служба партії, в середу Тимошенко провела прес-конференцію, на якій укотре звинуватила їх у корупції і штучному доведенні до банкрутства 84 банків, "які поховали під своїми уламками майже 400 млрд грн".

"Дозволяти це більше не можна, тому що стратегія руйнування України триває. Тільки за останні два тижні знищені ще два банки. Від злочинів Гонтаревої постраждали мільйони українців, майже знищено середній клас, зруйновано фінансову систему нашої держави. І все це залишається безкарним", - заявила Тимошенко. На її думку, в діях Гонтаревої є ознаки злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу - держзрада.

Ворушиліна вона звинувачує в заниженій оцінці активів банків, що збанкрутували. За її словами, різницю в 350 млрд гривень "корупціонери збираються покласти на офшорні рахунки".

Тимошенко звернула увагу, що і Гонтарева, і Ворушилін - бізнес-партнери президента Петра Порошенка.

"Якщо НАБУ не кишенькове і не працює на замовлення, то нехай нарешті притягне до відповідальності вищих керівників держави, які стоять на чолі корупції - президента, прем'єр-міністра, голову НБУ, голову Фонду гарантування вкладів, керівника НКРЕКП і багатьох інших", - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram