ГоловнаПолітика

Екс-голова Києво-Святошинської РДА отримав 5 років умовно за незаконні оборудки із землею

Підсудний повністю визнав свою провину і співпрацював зі слідством.

Екс-голова Києво-Святошинської РДА отримав 5 років умовно за незаконні оборудки із землею
Фото: www.segodnya.ua

Колишнього виконувача обов'язків голови Києво-Святошинської районної адміністрації Миколу Шкаврона засуджено до 5 років в'язниці умовно за незаконне виділення 350 га землі на суму 374 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Вироком Святошинського районного суду Києва від 18 листопада колишнього чиновника визнано винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування строком на 2 роки, а також виплати штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян .. . особу звільнено від основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки", - сказано в повідомленні.

Судом встановлено, що в грудні 2012 року виконувач обов'язків голови Києво-Святошинської РДА підписав розпорядження про припинення права постійного користування земельними ділянками Державного підприємства "Науково-дослідний виробничий агрокомбінат" Пуща-Водиця "на території Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району, про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність загальною площею 350 га вартістю 373,9 млн гривень, чим спричинив тяжкі наслідки інтересам держави, фактично виділивши ці земельні ділянки низці, в тому числі, підставних осіб.

Під час досудового розслідування і судового розгляду підсудний не тільки щиро розкаявся і повністю визнав вину в скоєнні інкримінованого злочину, а й співпрацював зі слідством у розкритті кримінального злочину.

Нагадаємо, в травні минулого року ГПУ завершила розслідування стосовно екс-голови Києво-Святошинської РДА з незаконних угод із землею протягом 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram