ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Меркель кроки для реалізації Мінських угод

Голови МЗС країн "нормандської четвірки" проведуть зустріч у найближчі дні.

Порошенко обговорив з Меркель кроки для реалізації Мінських угод
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером ФРН Анґелою Меркель.

Як повідомляють на сайті голови держави, обговорювали стан виконання Мінських домовленостей. Сторони відзначили погіршення ситуації з безпекою в регіоні. У зв'язку з цим підкреслювалася важливість дотримання російськими бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі.

"Співрозмовники також обговорили підготовку проекту Дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей, згідно з результатами Берлінського саміту в "нормандському форматі". Досягнуто домовленості про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", - сказано в повідомленні.

Окрему увагу Порошенко та Меркель приділили питанню надання безвізового режиму українцям. Канцлер ФРН підтвердила, що безвізовий режим почне працювати відразу після узгодження всередині ЄС так званого механізму призупинення.

Меркель поінформувала про підсумки зустрічі лідерів держав-членів ЄС із президентом США Бараком Обамою 18 листопада в Берліні. Було підтверджено, що санкції ЄС проти РФ залишатимуться до повного виконання Москвою Мінських домовленостей.

Сторони обговорили питання енергетичної безпеки, а також підготовку до саміту Україна-ЄС у Брюсселі 24 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram