ГоловнаПолітика

Парубій запросив вселенського патріарха Варфоломія виступити в Раді

Сторони також обговорили перспективу створення єдиної Помісної Православної Церкви в Україні.

Парубій запросив вселенського патріарха Варфоломія виступити в Раді
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час свого офіційного візиту до Туреччини провів зустріч з вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Під час більш ніж двогодинної зустрічі Парубій обговорив з патріархом перспективу створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні та надання їй Томосу про Автокефалію.

Варфоломій подякував українському парламенту за звернення, яке він прийняв у червні 2016 року з проханням створити в Україні єдину Помісну Православну Церкву і надати їй автокефальний статус. Патріарх назвав це звернення "важливою історичною подією".

Після закінчення зустрічі Парубій подякував Варфоломію за духовну опіку над українською діаспорою в США, Канаді, Австралії та Туреччині. Він також запросив його відвідати Україну і виступити в стінах Верховної Ради.

"Ми захоплюємося українським народом. Ми Вас любимо і благословляємо Вас, як Церква-Мати. Я вже кілька разів був в Україні і сподіваюся, що незабаром знову її відвідаю", - зазначив Вселенський Патріарх.

Фото: rada.gov.ua

Нагадаємо, в липні Собор Української автокефальної православної церкви звернувся до патріарха Варфоломія з проханням про прийняття до Константинопольського патріархату на правах української церкви до 1686 року.

Раніше український патріарх попросив надати автокефалію Українській православній церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram