ГоловнаПолітика

Якщо хтось вірить, що з РФ можна домовитися за рахунок України, він робить серйозну помилку, - Яценюк про санкції

Лідер НФ прокоментував можливість скасування антиросійських санкцій.

Якщо хтось вірить, що з РФ можна домовитися за рахунок України, він робить серйозну помилку, - Яценюк про санкції

Лідер партії Народний фронт Арсеній Яценюк переконаний в ефективності антиросійських санкцій.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

"На кону стоять базові принципи і цінності. Якщо хтось на Заході вірить, що з Росією можна домовитися за рахунок України, він робить серйозну помилку. Як наслідок, за таку помилку Європа і США будуть змушені заплатити високу ціну", - сказав Яценюк.

Він також прокоментував можливість скасування санкцій новою адміністрацією США, зазначивши, що Республіканська партія стоїть на чітких консервативних позиціях, має більшість у Сенаті і в Палаті представників, "крім того, є Верховний Суд".

"Американський президент - не диктатор, у цій системі він не може вести себе як авторитарний керівник і робити все, що завгодно. Я вважаю, що Росія занадто переоцінює результат президентських виборів на свою користь. Америка залишається Америкою, і новообраний президент Трамп повинен діяти відповідно до довгострокових стратегічних інтересів США, в тому числі як лідер вільного світу", - додав лідер Народного фронту.

При цьому, він зазначив, що в світі дійсно спостерігається новий тренд - "від британського референдуму про вихід з ЄС, нідерландського референдуму проти угоди про асоціацію між ЄС і Україною, і до перемоги Трампа на виборах".

"Це тренд рухів проти істеблішменту і втоми від конвенціональної політики. Ми входимо в новий етап світової політики. Цей етап треба вистояти і пройти", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що популісти і демагоги будуть намагатися схилити європейські уряди до позиції про скасування санкцій проти РФ. Зокрема, Росія, на його думку, розігрує цю карту через фінансування радикальних сил в Європі і поширення дезінформації через ЗМІ типу Russia Today.

"Ми стоїмо перед новим етапом, у якому, безумовно, можуть статися нові успіхи популістів і демагогів. І якщо б нова американська адміністрація скасувала санкції, це було б катастрофічним сигналом для ЄС. Тож важливо, щоб ваші провідні політики міцно дотримувалися своїх переконань і поглядів", - підкреслив Яценюк.

Він також зазначив, що федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель демонструє саме такий підхід.

"Вона привітала новообраного президента США, однак при цьому чітко підкреслила власні базові принципи та цінності", - сказав лідер НФ.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама і лідери п'яти країн ЄС на зустрічі в Берліні погодилися продовжити антиросійські санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram