ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив релігійні організації від податків на благодійність

Цей закон ухвалила Рада 6 жовтня.

Порошенко звільнив релігійні організації від податків на благодійність
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про звільнення від оподаткування благодійної діяльності, яку здійснюють релігійні організації.

Про це повідомляють на сайті президента.

Президент нагадав про величезну благодійну та волонтерську діяльність, яку здійснює церква, зокрема - для українських воїнів.

"Яку величезну допомогу ви їм надаєте, в першу чергу - молитвою, словом Божим, унікальною діяльністю капеланів ... Упевнений, що сьогоднішній закон, який я підписую, буде лише сприяти вашій діяльності", - сказав Порошенко.

Цей закон ухвалила Верховна Рада 6 жовтня 2016 року. Згідно з ним, доходи неприбуткових релігійних організацій можуть використовуватися не тільки для фінансування витрат на їх утримання і напрямків діяльності, але і для здійснення некомерційної (благодійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі - надання гуманітарної допомоги, благодійності, милосердя.

При цьому фінансування цих витрат не можна вважати розподілом отриманих доходів (прибутку) чи їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (окрім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних із ними осіб.

Нагадаємо, в квітні Кабмін встановив єдину ціну на газ для населення і теплокомуненерго, залишивши пільги для церков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram