ГоловнаПолітика

Аваков вирішив провести конкурс на посаду голови Нацполіції

Заміну Деканоідзе шукатиме спеціальна комісія.

Аваков вирішив провести конкурс на посаду голови Нацполіції
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирішив провести конкурс на посаду голови Національної поліції.

У своєму фейсбуці міністр написав, що проведення конкурсу на цю посаду не є обов'язковим, але він вирішив організувати його, щоб уникнути політичних спекуляцій.

"З метою проведення чесного і відкритого відбору кандидата на посаду керівника поліції, відповідного теперішньому часу, я створив консультативну комісію міністра, до складу якої буде запрошено професійних експертів з міжнародного корпусу наших стратегічних партнерів - США, Канади, консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) - і авторитетних експертів від української громадськості", - повідомив Аваков.

Відбір проводитиме комісія на підставі результатів кваліфікаційних іспитів і співбесіди. Вона повинна буде подати на затвердження Авакова найбільш гідних кандидатів.

"Після цього найкращого з відібраних кандидатів буде запропоновано на розгляд Кабміну. Умови конкурсу буде оголошено найближчим часом", - заявив Аваков.

Нагадаємо, голова Національної поліції Хатія Деканоідзе була звільнена 16 листопада 2016 року за власним бажанням. Зараз цю посаду в статусі в. о. займає її перший заступник Вадим Троян.

При цьому Деканоідзе заявила після відставки, що не бачить Трояна керівником Національної поліції через його політичну заангажованість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram