ГоловнаПолітика

Ірина Геращенко: Україна отримала "ніж у спину" від Білорусі

"Ми звертаємося до Білорусі з проханням поважати право України відстоювати нашу незалежність".

Ірина Геращенко: Україна отримала "ніж у спину" від Білорусі
Фото: LB.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що позицію Білорусі в питанні кримської резолюції ООН можна розцінювати як зраду.

Під час свого виступу в парламенті 16 листопада Геращенко зазначила, що проти резолюції проголосували 23 країни світу. "Серед них є як країни, які, як правило, болісно ставляться до будь-якого обговорення прав людини, так і відверті сателіти Кремля", - сказала вона.

За її словами, особливо неприємним для України були три голосування: Вірменії, Казахстану та Білорусі.

"Ми поважаємо право Вірменії та Казахстану на їх особливі відносини з Російською Федерацією, ми все розуміємо. Але і в дружніх нам Вірменії та Казахстані повинні розуміти, що сьогодні Україна й український народ воює не тільки за нашу незалежність. Ми відстоюємо право всіх пострадянських країн мати незалежну зовнішню політику", - заявила віце-спікер.

"А що стосується позиції Білорусі, то ми розцінюємо її, як ніж у спину. Ми вдячні білоруській стороні за незалежний майданчик у Мінську [для зустрічей Тристоронньої контактної групи], ми цінуємо це. Але незалежний майданчик повинен бути незалежним у всіх позиціях. А не заангажованим. Тому ми звертаємося до Білорусі з проханням поважати право України відстоювати нашу незалежність і суверенітет. І розуміти, що наступним буде Мінськ, якщо Київ не захистить свою незалежність", - заявила Геращенко.

Фото: ukraineun.org

Нагадаємо, 16 листопада вперше в офіційних документах ООН Крим і Севастополь були названі окупованими територіями. Таке формулювання закріплене в резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)", ініційованій Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram