ГоловнаПолітика

Конкурсна комісія вибрала перших держсекретарів

Три з чотирьох переможців конкурсу є чинними працівниками міністерств.

Конкурсна комісія вибрала перших держсекретарів
Фото: obozrevatel.com

Конкурсна комісія вищого корпусу державної служби у вівторок, 15 листопада, вибрала чотирьох державних секретарів.

Зокрема, державним секретарем Міністерства культури стане Ростислав Карандєєв. Зараз він обіймає посаду заступника міністра і керівника апарату Мінкультури. Якщо його призначення не відбудеться, потрібно буде проводити повторний конкурс, оскільки другий кандидат, який пройшов у фінал конкурсу (керівник патронатної служби Мінкультури Дмитро Зеленецький), не набрав достатньої кількості балів, щоб стати резервним кандидатом.

Державним секретарем Міністерства інформаційної політики буде Артем Біденко. Зараз він обіймає посаду заступника міністра і керівника апарату Мінінформації. Другий кандидат, який пройшов у фінал конкурсу (завідувач сектора зв'язку з громадськістю та координування роботи з органами влади Мінінформполітики, керівник патронатної служби міністра інформполітики Геннадій Семенченко), не набрав достатньої кількості балів, щоб стати резервним кандидатом.

Державним секретарем Міністерства внутрішніх справ стане Олексій Тахтай. Він також є заступником міністра і керівником апарату в своєму міністерстві. Резервним кандидатом є Олег Немчінов, голова військово-цивільної адміністрації сіл Коминтерново, Водяне та Заїченко Волноваського району Донецької області.

Державним секретарем Міністерства енергетики та вугільної промисловості стане Максим Немчинов, який є директором ТОВ ВКФ "Алмакс". У 2015 році він обіймав посаду начальника одного з відділів Міненерго. Резервний кандидат - Юлія Підкоморна, начальник управління забезпечення комунікацій і організації роботи Міненерго.

Водночас для Міністерства аграрної політики і продовольства вибрати державного секретаря не вдалося. За результатами перших двох етапів конкурсу у фінал вийшов лише один кандидат - заступник керівника патронатної служби МінАПК Алла Шкуро. Комісія вирішила не обирати її держсекретарем, так як рівень її відповідей був досить низьким.

Державний секретар - нова посада в Україні. Вони з'являться при кожному міністерстві і, на відміну від міністрів, будуть державними службовцями. В їхні обов'язки входитиме управлінням апаратом міністерства, розробка механізмів з реалізації ініціатив міністра, забезпечення наступності та інституційної пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram