ГоловнаПолітика

Співробітники Генпрокуратури проводять обшуки в мерії Львова

ГПУ перевіряє причетність посадових осіб до продажу землі за заниженою ціною.

Співробітники Генпрокуратури проводять обшуки в мерії Львова
Фото: www.segodnya.ua

Правоохоронці проводять обшуки в будівлі міської ради Львова.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"ГПУ приступила до досудового розслідування справи про зловживання чиновниками міськради Львова, що призвело до великих збитків для державного бюджету", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що службові особи, зловживаючи службовим становищем, усупереч інтересам служби уклали з підприємством договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн гривень, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка цієї земельної ділянки становила 140 млн гривень.

Справу розслідують за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем).

"На підставі дозволу слідчого судді проводять слідчі дії - обшуки приміщення Львівської міської ради та офісних приміщень оцінювачів і суб'єкта господарювання, який придбав землю", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше начальнику управління Львівської міськради було оголошено про підозру у справі Грибовицького сміттєзвалища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram