ГоловнаПолітика

Україна просить ЄС продовжити санкції проти Росії відразу на рік

Порошенко вважає, що "буде ефективно, якщо санкції вводитимуть не на 6 місяців, а на рік".

Україна просить ЄС продовжити санкції проти Росії відразу на рік
Порошенко в аэропорту Стокгольма
Фото: president.gov.ua

Україна просить Європейський Союз продовжити санкції проти Росії відразу на рік, а не на шість місяців.

Про це сказав президент України Петро Порошенко, який перебуває з офіційним візитом у Стокгольмі, на прес-конференції з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном.

"Якщо не будуть виконуватися Мінські домовленості, якщо російські війська й надалі перебуватимуть на території України, якщо спостерігачам з ОБСЄ не буде доступу на окуповані території, якщо не буде повного припинення вогню і відведення важкого озброєння, якщо вони продовжуватимуть убивати українців, санкції повинні залишатися", - цитує Порошенка агентство "Інтерфакс-України".

"Мені здається, буде ефективно, якщо санкції будуть вводитися не на 6 місяців, а на рік. І ми вже виступили з цією пропозицією до наших європейських партнерів", - додав президент України.

Відповідаючи на запитання про перспективи продовження санкцій проти РФ після президентських виборів у США, президент сказав: "Ці санкції пов'язані з Мінських угодами".

"Україна отримала рішучу підтримку з боку США: були чіткі заяви від Республіканської та Демократичної партій щодо того, що єдиною причиною для скасування санкцій буде повне виконання Мінських угод, відведення військ і відновлення контролю над українським кордоном", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, щодо Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії та України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції діятимуть до 15 березня 2017 року. Економічні секторальні санкції проти Росії діють до 31 липня 2017 року. Термін дії торгових і інвестиційних санкцій проти Криму закінчується 23 червня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram