ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявила про підготовку провокацій проти партії

Політична сила звернулася до журналістів і неурядових організацій.

"Батьківщина" заявила про підготовку провокацій проти партії
Фото: EPA/UPG

Партія «Батьківщина» і її лідер Юлія Тимошенко заявили про потужну інформаційну кампанію, що розгортається в ЗМІ, спрямовану на дискредитацію партії. Про це йдеться в зверненні "Батьківщини" до Комітету ВРУ з питань свободи слова, Національної спілки журналістів, Незалежної медіа-профспілки, Української асоціації видавців періодичної преси, Української асоціації зі зв'язків з громадськістю (Russian Association of Public Relations), Міжнародних неурядових організацій «Репортери без кордонів» і «Transparency International».

"Технологія кампанії дуже проста. Спочатку публікується текст на інтернет-ресурсі, який не має реєстрації як ЗМІ, далі він виступає першоджерелом, з якого йдуть передруки в регіональних друкованих та інтернет-ЗМІ ... Зараз на сайті опубліковані статті про неіснуючі маєтки і літаки Юлії Тимошенко. У статтях подається брехлива інформація щодо е-декларації лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, політичних домовленостей «Батьківщини» з іншими політичними силами, нібито наявних зв'язках між партією «Батьківщина» і Кремлем і ін.", - йдеться в заяві.

Партія звернулася до Національної спілки журналістів та міжнародних організацій з проханням дати оцінку вчинкам журналістів і видань, які публікують такого роду "повідомлення".

"Партія ВО «Батьківщина» звертається і до всіх чесних журналістів з проханням дотримуватися стандартів журналістської етики і не мати справи із замовними матеріалами", - йдеться також у повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram