ГоловнаПолітика

Саакашвілі не виконав більшості своїх обіцянок, - КВУ

Для аналізу відібрали заяви Саакашвілі, озвучені з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року.

Саакашвілі не виконав більшості своїх обіцянок, - КВУ

Михайло Саакашвілі на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації не виконав більшої частини своїх обіцянок. До такого висновку прийшли експерти "Дослівно", повідомляє Комітет виборців України.

Голова комітету Олексій Кошель пояснив, що такий результат, можливо, пов'язаний з некомпетентністю Саакашвілі в українському законодавстві. "Найбільша проблема Саакашвілі в тому, що він зі самого початку перебування на посаді голови обласної адміністрації обіцяв багато речей, які взагалі не належать до його повноважень", - цитує Кошеля РБК-Україна.

Дослідження наводить 9 нереалізованих обіцянок Саакашвілі. Наприклад, досі не завершено ремонт дороги Одеса-Рені, приватизовані пляжі залишилися закритими, новий термінал аеропорту не здано в експлуатацію, а злітна смуга не побудована, дачу екс-міністра екології Миколи Злочевського не знесли, зате знесли дореволюційний особняк Дачу Докса. Крім того, відкритий екс-губернатором Центр адміністративних послуг проіснував недовго, нову голову Одеської митниці призначили з порушеннями процедури, а Будинок профспілок не став штабом базування ВМС України. Саакашвілі також стверджував, що нова поліція в Україні запрацює з червня 2015 року, а почали її запускати у серпні.

Водночас екс-губернатор виконав обіцянку скоротити штаб ОДА: він звільнив половину чиновників, об'єднав низку департаментів і управлінь ОДА, залишивши 10 відомств із 27.

Для аналізу були обрані заяви Саакашвілі, озвучені з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року.

Нагадаємо, сьогодні Саакашвілі оголосив про створення нової політичної партії, метою якої стане зміна режиму в Україні і дострокові парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram